Hovenier
Barry Fokker Hoveniers in
Bussum
bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van hoveniers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de hoveniersleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen hoveniersbedrijven
VBarry Fokker Hoveniers
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Opties
Oppervlakte tuin
Omschrijving
 

privacy
Barry Fokker Hoveniers
Burgemeester Banisstraat 9
1402AX Bussum

tel: 06-24760362

Extra informatie

Het buiten zijn, de natuur, hoe alles groeit en bloeit daar blijf ik mezelf over verbazen.    
Als kind speelde ik veel buiten en het groen om mij heen trok regelmatig mijn aandacht. Na het behalen van mijn diploma aan de Middelbare Tuinbouwschool begon mijn passie voor tuinen nog meer toe te nemen, met name de Engelse tuinen waarin een mooi ‘strak’ gazon en bloeiende vaste plantenborders met strakke hagen daarin bepalend zijn. Ik heb dan ook veel ervaring opgedaan bij een hoveniersbedrijf die veel van zulk soort tuinen in zijn beheer had. 
 
Na voldoende kennis en ervaring te hebben opgedaan ben ik in 2002 voor mezelf begonnen. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in het Gooi en de tuinen zijn stuk voor stuk weer anders, dit maakt het werk voor mij ook afwisselend en uitdagend. Het fijne contact wat ik met mijn klanten in al die jaren heb opgebouwd geeft mij een stukje ‘extra’ motivatie om mijn klanten goed van dienst te kunnen zijn en te blijven. 
 
Onlangs heb ik mijn studie Educatie- en kennismanagement (HBO) in de groene sector in Wageningen afgerond. Door deze opleiding ben ik in staat ecologisch te denken en te handelen. Dit betekent in grote lijnen dat ik streef naar verbetering van de kwaliteit van het menselijk bestaan. Daarbij is respect, zorg voor jezelf en de mondiale omgeving (medemens, plant en dier) fundamenteel (bron:Stoas).  
 
De belangrijkste aandachtspunten voor een leuke tuin zijn: 
 
• Goed gazon: een gazon vraagt veel aandacht; maaien, bemesten, water geven etc.. Door dit structureel te doen ontstaat er een mooi gazon. De ‘finishing touch’ op een mooi gazon ontstaat wanneer er gemaaid wordt met een messenkooimaaier of een cirkelmaaier met een rol erachter. Door deze maaiwijze toe te passen ontstaan er mooie grasbanen op het gazon. 
 
• Lijnvoering: door te werken met hoofd- en zichtlijnen kun je een tuin indelen en maak je hem begrijpend en verassend voor degene die er gebruikt van maakt. Door met verschillende hagen te werken kun je een tuin indelen en hierdoor kleinere tuinen in één tuin maken.  
 
• Bestrating: de keuze van de bestrating moet in geheel zijn met het huis, ‘het moet kloppen’. Oude grindtegels verwerkt met oude klinkers kunnen bijvoorbeeld verassende effecten geven. Belangrijk voor een tuin is dat de keuze van de bestrating niet de aandacht afdwingt van de beplanting. 
 
• Beplanting: de beplanting moet het gehele jaar verfrissend zijn. Vaste planten neemt een belangrijke plaats in bij mij. Door verschillende kleur- en bladcombinaties in een border te plaatsen gecombineerd met buxus (voor het winterbeeld) ontstaat er een leuke beplanting.